Appar till blogg & sociala medier – Mina favoriter

Godkväll mina fina läsare!
Det är så smidigt att uppdatera sina sociala medier via mobilen och något jag ofta gör men för att underlätta det hela så har jag några riktigt bra appar jag använder mig!

Jag har fått flertalet förfrågningar om vad jag faktiskt använder för appar och program till bloggen så idag har jag tänkt och visa upp mina favoriter.

PINTEREST
Denna app är ett riktigt guldkorn för att bli inspirerad och hitta snygga bilder! Det finns flera miljoner bilder inom allt som du hittar enkelt genom sökfunktionen och du kan skapa anslagstavlor för att spara det du gillar, dessutom känner den igen vilka bilder du brukar spara och rekommenderar dig bilder utifrån det
VSCO
VSCO är en redigeringsapp som enligt mig har de allra snyggaste filtrerna just nu. Appen är väldigt lätt att använda och det finns många olika redigeringsverktyg och snygga filter dessutom är det lätt att exportera bilderna när du är klar. Med hjälp av VSCO’s app skapar du alltså lätt snygga proffsiga bilder som ser fantastiska ut på blogg och sociala medier.

CANVA
Jag upptäcke Canvas app för bara någon vecka sedan och har varit förälskad i den sen dess! Detta är en liten speciell app som erbjuder ett lätt sätt för dig att skapa grafisk design på ett väldigt enkelt sätt. Det finns flertalet olika mallar att välja mellan (ex. Instagram Stories & Bloggposter) och du skapar lätt en snygg design genom drag and drop funktionen.
SNAPSEED
Googles egna fotoapp som är väldigt lätt att använda och som har väldigt mycket olika funktioner och redigeringsverktyg. Denna app är den som mest liknar den originella dator versionen av Adobe Photoshop med tanke på sina oändliga verktyg och möjligheter till redigering. Går perfekt att använda både till selfies och riktiga fotografier.
ADOBE PHOTOSHOP

Helt klart det bästa och mest användbara programmet men som kostar en del att använda sig av (vilket det helt klart är värt) Jag har använt mig av Adobe Photoshop i flera år till bildredigering och det är även det programmet jag alltid använder till bloggdesigner och blogginlägg.

MEN nu är det så att Adobe släppt helt gratis appar till mobilen som faktiskt funkar riktigt bra! Det är alltid deras Express app jag använder när jag från mobilen vill ändra grunden i mina bilder (ljus, temperatur och skärpa) men det finns en hel del andra funktioner att använda och de har även en app som heter Photoshop Fix där du kan ändra lite mer på djupet. De har även en super smidigt funktion där du lätt kan överföra bilden från mobilen till Photoshop på din dator.

ANTECKNINGAR
Jag har inte gillat Iphones egna anteckningsapp så mycket innan men i samband med mitt köp av Iphone X och förbättringen av appen har det faktiskt blivit en favorit! Jag använder nu alltid anteckningar för att snabbt skriva ner saker som rör bloggen och det är där jag samlar mina idéer till blogginlägg och att göra listor.

2 reaktioner på ”Appar till blogg & sociala medier – Mina favoriter

  1. Pinterest och Snapseed har jag också och jag gillar de båda… pinterest är ett himla bra ställe att finna inspiration på. Jag har nyligen laddat ner snapseed så har inte använt det så mycket men det lilla har jag iallafall gillat den =)

    1. Ja visst är Pinterest så bra! När man väl lärt sig alla funktioner på Snapseed är de lätt en av de bästa redigerinsapparna 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *