Mysigare Sovrum

Många Instagram och Stylist hem karaktäriseras av en städad och avslappnad atmosfär fylld med lyxiga detaljer där man bara vill drömma sig bort och idag har jag tänkt berätta hur du skapar ett sådant hem med den känslan men utan att behöva lägga ner hela plånboken på dyra designprylar.

TEXTILIER
A och O för ett mysigt sovrum är ju helt klart textilierna och i sovrummet kan du nästan överdriva din konsumtion av textilier. Satsa på dun eller fjäderkuddar istället för syntet för att få riktigt puffiga kuddar som du kan styla snyggt och gå efter tunga gardiner i tyg så som sammet. Ett trick som snabbt lyfter hela rummet är att höja gardinstången till taket (ger rymd och höjd till rummet) och om du vill kan du även låta gardinerna gå längs hela väggen för att riktigt skapa den där lyxiga känslan och skapa intrycket av ett stort fönster och ett elegant rum.

I sängen kan du satsa på många kuddar som du lagrar upp. Mot sänggaveln placerar du dina sovkuddar för att sedan bygga på med dekorationskuddar placerade i höjd och storleksordning. Ett sista tips här är att inte låta kuddarna gå över en fjärdedel av sängen då det lätt kan se rörigt ut då istället. Du kan också bygga på bäddningen med fejk fårskinn och fluffiga textilier för att verkligen skapa den där mysiga känslan.
BELYSNING
Välj först en takbelysning genom en snygg taklampa som ger ljus över hela rummet och sen satsar du på flera variationer av ljuspunkter, gärna minst 3 stycken exempelvis några bordslampor, en golvlampa och någon dekorationsbelysning.

Byt ut dina gamla lampskärmar och satsa på nya eleganta, kanske i sammet? Finns verkligen så mycket snygga men inte dyra lampskärmar att få tag på i dagsläget och det ger verkligen en markant skillnad i rummet genom att byta ut just lampskärmarna.

MÖBLER
Att sänggaveln gör mycket för ett rum går nästan inte att komma ifrån utan den kan verkligen skapa en känsla av lyx och få vilken säng som helst att se snygg ut. Det finns faktiskt många sänggavlar som inte är så dyra att investera i och man kan faktiskt även göra en egen genom att pimpa en lite tråkig eller göra en helt ny från grunden genom att använda sig av masonitskiva, skumgummi och vadd som du sen kan dekorera med snygga knappar eller nitar. Här kan du hitta en guide på hur du bygger din egen sänggavel.

Tänk också på att inte övermöblera rummet eller använda dig av för stora möbler för rummets faktiska storlek. Om du tröttnat på dina gamla möbler så finns det mycket att fynda på secondhandaffärer eller i köp och sälj grupper på Facebook.

DEKORATIONER
Ett vanlig miss att göra när man försöker skapa ett elegant sovrum är att man bara plockar in fler föremål så mitt tips är helt enkelt att göra motsatsen. Satsa på bra gömd förvaring så som en snygg byrå eller investera i några lådor under sängen och plocka endast fram de som ser snyggt ut för ögat och matchar med varandra. Dock vill jag påpeka att man absolut kan ha ett lyxigt organiserat kaos men det finns skillnad mellan att snyggt stapla tidningar och att ha det utspritt i hela rummet.

Det finns väldigt mycket snygga och billiga dekorationer att fynda på exempelvis Rusta, Ikea, Dollarstore eller i secondhand affärer. När du matchar ihop dom kan du tänka på att använda dig av udda antal föremål exempelvis 3 eller 5 i en grupp då det är det som mest tilltalar ögat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *