Dekorera soffbordet – 6 smarta tips

Hej kära ni!
Det första man vanligtvis dras till i vardagsrummet är själva bordet men ibland kan det vara lite klurigt att veta hur man ska börja så idag har jag tänkt dela med mig av 6 snabba tips som får ditt vardagsrumsbord att se ut som på inredningstidningarnas eller de vackra hemmen på Pinterest.

BALANSEN
Det viktigaste och mest grundläggande för att dekorera snyggt är balansen i inredningen. För att kunna inreda på bästa sätt kan jag rekommendera dig att tänka symmetriskt, om du på ena sidan har en låg vas kompenserar du det genom att på andra sidan också välja ett lågt föremål då det på så sätt balanserar ut varandra. Det du ska göra sedan är att tänka på kompositionen, alla föremål ska på något sätt hänga ihop med varandra MEN det betyder inte att de behöver ha samma färg eller form. Detta kan vara lite klurigt att lära sig och det man kan göra är att träna och testa sig fram med lite olika objekt.

BRICKA
Genom att använda sig av en bricka blir det lättare att få ett mer samlat resultat, Ta exempelvis två höga lika objekt och ett lågt udda och samla ihop det i en grupp på brickan, bredvid kan du stapla några böcker och välja ett föremål ovanpå som går ihop med dina föremål på brickan.

OLIKA HÖJD & FORM
Genom att leka runt med objekt i olika höjd och form skapar du en mer djup känsla till rummet istället för att det ser platt ut. Du kan exempelvis använda dig av två höga ljusstakar bredvid ett lågt objekt i udda form. Tänk på att inte använda ett allt för stort eller högt objekt då det lätt kan ta över helhetsbilden

UDDA OBJEKT
Genom att välja ett lite mer udda objekt får du inte bara något att prata med gästerna om utan du kan också få in mer av din personlighet i rummet genom att välja ett objekt som betyder något för dig, ett udda objekt skapar också ett större intresse i helhetsbilden.

BLOMMOR
Ett superbra sätt att få in lite färg är genom en bukett av dina favoritblommor! Här har du möjlighet att binda ihop hela rummet med färgen du valt, blommorna får även rummet att se både vackrare och mer levande ut.

STAPLA BÖCKER
För att få in lite höjd kan du också samla ihop och stapla dina allra snyggaste böcker eller tidningar bredvid din bricka med objekt
. För att göra det ännu intressantare och få ett samlat resultat kan du sedan avsluta med en dekoration ovanpå böckerna, exempelvis din vas med blommor eller varför inte ett snyggt dekorationsägg i guld eller silver?

3 reaktioner på ”Dekorera soffbordet – 6 smarta tips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *