Vilken årstid är du? Färganalys med tips på färger (DEL 2/2)

Hej bästa läsarna!
Vi är många som använder oss av det säkra kortet svart, det passar ju alla och till allt men genom att ta dig ur din safezon kan du faktiskt känna dig och se mer självsäker och frisk ut, färger påverkar oss nämligen mer än vad vi tror! Färganalys är något som funnits länge och en bra bas att utgå ifrån när man bygger sin garderob men även när man shoppar makeup, en färganalys går ut på att du identifierar dig med en årstid där dina färger matchar in och på så sätt kan du ta reda på vilka färger som lyfter dig och vad du borde undvika.

Självklart behöver man inte följa en färganalys och det är såklart inte alltid det stämmer, du kan faktiskt vara en ex. Mjuk höst som passar i mörka färger men den stämmer faktiskt ändå in på de allra flesta och du brukar kunna känna igen dig i att du inte trivs i färgerna som inte matchar din årstid.

Idag kommer jag alltså gå igenom den andra & alltså sista delen av färganalysen med lite tips på smickrande färger på makeup till just din årstid och vilka färger som passar dig. Du kan hitta den första delen med vår & sommar årstiderna HÄR.MJUK HÖST
Mjuk höst ligger på gränsen till sommar vilket innebär att du är en Höst med sommardrag. Du har färgerna som en mjuk sommar men med en gyllene underton i huden och värme i håret, tillskillnad från de andra höst-typerna så har den mjuka hösten mer dämpade färger och saknar de där riktigt varma färgerna. Det som bäst kännetecknar en mjuk höst är neutral och låga kontrastkombinationer, om du försvinner i mörka kläder kan du vara en mjuk höst då det är ett drag som väl kännetecknar den typen.

FÄRGER:

 • Bästa färger: Mjuka med varm underton: Dusy grön, dusty rosa, ljus korall, persika, lila, camel & himmelsblå
 • Undvik: Hårda & starka färger: Svart, stark rosa/gul/grön, orange & stark mörkblå
 • Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Benvit, guldbeige, dusty grön & mörk chokladbrun
 • Färg på Läppstift: Kryddig persika, mahogny & terakotta

Färg på Rouge: Kryddig persika, laxrosa & korall
Varm höst ligger på gränsen till vår vilket innebär att du är en höst med vårdrag. Du har värmen både från hösten och våren vilket innebär att du endast är varm med en avsaknad av kalla färger. Det som bäst kännetecknar en varm höst är helt klart värmen med sina rika färgerdet ger dig faktiskt ett vänligt utseendeOm du inte passar i kalla färger kan du vara en varm höst då det är ett drag som väl kännetecknar den typen.

VARM HÖST
Varm höst ligger på gränsen till vår vilket innebär att du är en höst med vårdrag. Du har värmen både från hösten och våren vilket innebär att du endast är varm med en avsaknad av kalla färger. Det som bäst kännetecknar en varm höst är helt klart värmen med sina rika färgerdet ger dig faktiskt ett vänligt utseendeOm du inte passar i kalla färger kan du vara en varm höst då det är ett drag som väl kännetecknar den typen.

FÄRGER:

 • Bästa färger: Varma mellanfärger: Mjuk vit, kräm, navy, chokladbrun
 • Undvik: Kalla & mjuka färger: Svart, grå, rosa, blek violett
 • Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Ljus guld, bränd orange, olivgrön, brun
 • Färg på Läppstift: Korall, Röd, Mauve
 • Färg på Rouge: Laxrosa, teracotta, korall


DJUP HÖST
Djup höst ligger på gränsen till vinter vilket innebär att du är en höst med vinterdrag. Du har färgerna som en djup vinter men med en gyllene underton och inte så mycket kontrast som de riktiga vinter-typerna. Helhetsintrycket du ger är rikt, dramatisk och stark. Det som bäst kännetecknar en djup höst är de tre nyckelorden, djup, varm och relativt levande.

FÄRGER:

 • Bästa färger: Jordnära & kryddiga: Krämvit, navy, mörk chokladbrun och svart/brun
 • Undvik: Kalla, smutsiga & starka färger: Grå, rosa, mjuka pastellfärger
 • Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Brun, lila, chokladbrun, krämvit
 • Färg på Läppstift: Röd, teracotta, pekan
 • Färg på Rouge: Teracotta, varm orange

KLAR VINTER
Klar vinter ligger på gränsen till vår och innebär att du är en vinter med vårdrag. Du har de kalla färgerna från vintern och de varma färgerna från våren. Det som bäst kännetecknar en klar vinter är färgerna som alltid är djupa, klara och kalla, ett vanligt kännetecken är också ögonen som strålar och ligger i fokus i ansiktet. Du har levande färger med en hög kontrast i ansiktet, din helhetslook är dramatisk, levande & elegant

FÄRGER:

 • Bästa färger: Levande, klara & kalla: Vit, svart, navy, grå, isblå, isig rosa, röd, lila, fuschia
 • Undvik: Ljusa, Varma & tonade färger: Smutsiga pasteller, bränd gul, mossgrön
 • Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Stark rosa, champange, aprikos, isig lila, plommon, mellangrå
 • Färg på Läppstift: Röd, stark rosa, plommon, rosa, marsala
 • Färg på Rouge: Plommon, rosa, marsala


DJUP VINTER
Djup vinter ligger på gränsen till höst och innebär att du är en vinter med höstdrag. Du har de kalla färgerna från vintern och de klara färgerna från hösten. Det som bäst kännetecknar en djup vinter är kalla djupa och klara färger & en hög kontrast i ansiktet, detta ger en elegant & kraftfull look. Djup vinter är den vanligaste årstiden i både Afrika & Asien.

FÄRGER:

 • Bästa färger: Klara & Djupa färger: Svart, Vit, Djup plommon, Klar röd, Navy, mellan till mörkgrå, Aubergine, stark rosa, grön
 • Undvik: Ljusa, Varma & gyllene färger: Gyllenbrun, korall, ljus persika, varma bruna färger
 • Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Lila, stark rosa, svart, pärlvit, champange, grå, aubergine
 • Färg på Läppstift: Röd, Burgundy, Plommon, Mjuk Ljus mauve, Mahogany
 • Färg på Rouge: Plommon, Bronze

KALL VINTER
Kall vinter ligger på gränsen till sommaren vilket innebär att du är en vinter med sommardrag. Du har de kalla färgerna både från sommaren och vintern och en hög kontrast i ansiktet. Det som bäst kännetecknar en kall vinter är kalla, djupa och starka färger som oftast har en hög kontrast. Helhetslooken är chic och livfull. Denna årstid är mycket vanlig i Asien.

 

FÄRGER:

 • Bästa färger: Kalla & klara och ljusa isiga färger: Vit, fuschia, lavender, silver, hallonröd, stark navy, körsbär, svart, esmeraldgrön
 • Undvik: Varma & gyllene färger eller mjuka toner: Brun, orange, korall, bränd gul
 • Makeup: Passar bra med ögonskugga i färgerna: Pärlvit, isig rosa, grå, aubergin
 • Färg på Läppstift: Djup rose, hallonröd, cerise, ljus fuschia
 • Färg på Rouge: Djup rose, ljus fuschia

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *