Konstiga Modetrender

Hej!
Jag tycker det är intressant hur vi kollar på kändisar och hämtar inspiration därifrån även om vi året innan skrattat åt just det plagget och aldrig skulle tänka oss att använda det så gör vi ändå det när trenden blossat upp. Vem minns inte när magväskan kom? Den var väldigt dömd från början men sticker inte längre ut och de är lika naturlig att ha en magväska som att ha en ryggsäck eller vanlig väska.

Mode är väldigt roligt & upp till var och en att tolka, vi alla är unika och gillar olika saker så det finns helt enkelt inget rätt eller fel inom modevärlden. Var dig själv & klä dig i det du trivs i!

Nu kör vi en djupdykning i några av de konstigaste trenderna kändisarna & modevärlden gett oss, men kom ihåg mode är personligt♥

FISKEHATTEN
Något som få kunnat undvika är när den traditionella fiskehatten gick från att vara en bekvämlighet vid fiske till att bli en het modeaccessoar. Stora märken som Adidas & Gucci hakade snabbt på trenden och skapade sina egna (något coolare) versioner av fiskehatten och det tog inte lång tid innan var och varannan modeikon syntes i  de kontroversiella fiskehattarna.

 CYKELBYXOR & LEGGINGS 
Leggings syfte har förändrats genom åren från att bäras till under klänningar och långa tröjor till att bli den nya byxan och 2018 är de även cykelbyxans år att skina (till vår allas besvikelse) Att denna trend blev så stor har vi mycket att tacka den stora modeinfluensern Kim Kardashian för då hon flitigt syntes i just cykelbyxor och leggings som byxor vilket spädde på trenden extra mycket.

SNABBA SOLGLASÖGON
Sommaren 2018 förde med oss en av våra största trender 2018 nämligen de små snabba solglasögonen & även detta kan vi tacka Kardashian familjen för då Kayne West startade trenden genom att direktera Kim K till att bära små solglasögon om hon vill vara trendig och cool. Snart hängde flera kändisar på den nya trenden och det tog inte lång tid innan de stora modeföretagen började producera och sälja solglasögonen över hela världen.

LEVA I PLAST
Det började med de förfärliga (och så opraktiska) skorna vilket spanns vidare av Topshop som tog fram en helt ny unik byxa i plast! Snart exploderade trenden i hela världen och plastmodet syntes på allt ifrån väskor till accessoarer. Något som undkommit en del var de praktiska i att gå klädd i plast, det blir nämligen väldigt dimmigt och är inte speciellt bekvämt.

PYJAMAS PÅ STAN
Pyjamas är inte längre något som är begränsat till hemmet eller iallafall inte om man kollar på de stora modeikonerna, 2018 är nämligen året då vi snyggar till pyjamasen och tar på oss den till en runda på stan. Denna trend är som klippt och skuret för oss alla småtrötta varelser som alltid drömt om att kunna gå till skolan i pyjamas, nu kan vi äntligen göra det OCH vara high fashion på samma gång!

 

7 reaktioner på ”Konstiga Modetrender

    1. Haha ja pyjamas vore ju ganska skönt ändå men tvekar på plast alltså! Kan ju verkligen inte vara bekvämt alls haha och tänk va dimmigt det blir!

  1. Ja tänk vad mycket kläder och vad olika kläder folk gillar, vissa av dessa kläder skulle man ju kanske inte ens vilja sätta på sig medan någon annan gör det 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *