Bygg en Basgarderob Del 1

BASGARDEROB DEL 1

Hej finaste ni! Jag har rensat ut en hel del kläder ur garderoben då mycket är gammalt, slitet eller inte passar och jag tänker nu börja bygga upp en basgarderob med enkla snygga kläder som går att matcha till allt. Har lite kvar av rensningen men jag kommer uppdatera er och visa resultatet här men först tänkte jag börja med ett inlägg där jag går igenom hur du kan skapa en garderob med kläder som passar med allt och är lätt att kombinera

PLANERA & RENSA UT
De allra flesta har en del kläder i garderoben som bara ligger där men som kanske inte passar eller som aldrig används. Ta en dag och rensa, kasta och skänk bort dessa kläder för att kunna börja om på en ny kula. Tänk också igenom vad som definierar just din klädstil, kanske klär du dig sportigt, chic, eller casual?

KVALITÉ
För att skapa den perfekta basgarderoben som kan följa med dig i flera år utan att du tröttnar så skulle jag säga att satsa på kvalité på dina nyckelplagg! Visst det kanske kostar lite mer men du kommer kunna ha kläderna mycket längre och kan matcha med billigare accessoarer och andra plagg, dessutom finns det en hel del billigare kläder av kvalité också. Tänk också på själva passformen och att välja kläder som inte är obekväma och som du både kan dansa, springa och röra dig i.

KATEGORISERA
För att underlätta byggandet av din garderob kan det vara bra att dela in dina olika klädesplagg i kategorier, här nedan finner du det vanligaste kategori-systemet för kläder.

1. Jobb – Kläder du använder på ditt jobb, tänk kläder för alla årstider.
2. Vardag – Kläder du använder till vardags, när du går ut och fikar/shoppar eller går till affären.
3. Finkläder – Kläder du använder till ex. att gå ut och äta, fester och bjudningar.
4. Hemmakläder – Mysiga kläder du använder till ex. slappa framför Netflix, sjukdagar och dagar när du vill bara ta det lugnt.

SHOPPINGLISTA
Nu har vi kommit till en av de sista stegen i hur du bygger den perfekta basgarderoben och det sista tipset för idag blir, planering!
Du har nu rensat ut dina gamla kläder, identifierat din stil & delat in i kategorier så nu är det dags för det roligaste nämligen att shoppa till din nya garderob! Men innan du beger dig ut så skriv en lista efter dina kategorier på allt som fattas i din garderob och håll dig till den listan för att få en sorterad garderob som kan hänga mig dig i flera år.

Här nedanför finner du en shoppinglista jag skrivit ihop, jag har utgått från en nystart så listan innehåller allt du behöver för den perfekta garderoben! Om du vill spara listan för att använda den så får du absolut göra det men ta inte bort mitt namn ifrån bilden.

24 reaktioner på ”Bygg en Basgarderob Del 1

  1. Så bra tips!! jag är väldigt dålig på att hålla mig till en stil som passar mig, Så jag har massvist av skit i garderoben som borde förnyas. Följer en del av tipsen redan

    1. Tack fina! Tidigare så köpte jag också på mig alla möjliga kläder vilket bara ledde till att jag tröttnade men nu ska jag hålla detta stenhårt tänker jag 😀

    1. Ja det gör faktiskt så mycket till garderoben! Tidigare brukade jag bara shoppa på mig massa jag för tillfället gillade vilket ledde till att garderoben bara blev kaos.

  2. Oj, jag har så mycket som är oanvänt, nytt som jag inte vet vad jag ska göra med. Vågar inte ens börja rensa, vet ej vad som kan poppa upp ❤️

    1. Jag har likadant i förrådet, en hel del påsar med gamla kläder! Måste nog ta och rensa där med snart men är sånt stort projekt att de liksom aldrig blir av haha❤️

  3. Har tänkt rensa ur min garderob i nästan ett år nu. men några av mina bästa plagg är just de där som har hållit i flera år och som jag nog aldrig kommer tröttna på. Sen finns de det där kläderna jag inte använt på lika länge men tänker ”någon gång kommer jag använda detta..” Måste verkligen ta tag i det nu.

  4. Vilket roligt inlägg! Behövde verkligen detta inlägg då jag håller på å rensar just nu men är ändå en rätt duktig sparare… Får ta ett varv till och planera lite 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *