Styla vardagsrummet som ett proffs

TEXTILIER
Underskatta inte textiler i inredningen då det är en av elementet som är avgörande för ett rum. Fel typ av kuddar kan förstöra känslan medan kuddar som är rätt stylade direkt höjer rummet. Det finns några inredningsregler gällande styling av kuddar, exempelvis så ska du välja ett udda antal, mixa olika texturer och få in någon kudde med mönster. Matcha sedan kuddarna med fina filtar, fårpläd, en härlig matta & kanske en snygg puff i sammet? I framtiden kommer det komma upp ett inlägg där jag fördjupar mig inom just textilier & inredningsregler.

PLANERING
Innan du ger dig ut för att köpa möbler eller dekorationer till ditt hem så ta ett steg tillbaka, kolla på rummet och gör en planering. Utan planering är det lätt att köpa på sig saker man tycker ser snygga ut i affären men som inte går ihop med resten av inredningen eller stilen du har därför kan det vara bra att definiera din stil innan så du känner att du har koll på vad du behöver i rummet och i vilken stil. För att hitta din stil kan det vara värt att kika in Pinterest eller Instagram för inspiration.

INVESTERA I KONST
Ett snabbt sätt att få en hemtrevligare och en mer stylad känsla i vardagsrummet är genom tavlor eller posters då tomma väggar direkt signalerar ett oklart rum. Konst behöver absolut inte vara dyrt utan idag finns det ett stort utbud med helt fantastiskt snygg konst som inte alls är dyr. Jag kan avslöja att ni om ett tag på bloggen kommer få ta del av en rabattkod till ett företag som har väldigt snygga och inte alls dyra posters.

RÄTT MATTA
En matta kan verkligen ändra hela känslan i rummet både på gott och ont. Det viktigaste när du väljer är att gå efter en matta i rätt storlek för just ditt rum, den ska kunna täcka hela soffdelen och även en bit utanför då en för liten matta direkt sänker rummet och ger det en osammanhängande känsla. Om du har en matta i rätt storlek och i en färg som matchar rummet övriga färger så funkar mattan perfekt till att binda ihop rummet och skapa en fantastiskt fin helhet. Prova och du kommer direkt se hur mycket en matta kan göra om den är noga utvald.

TA DIN TID
Att bygga ett hem går inte på en natt och det bästa du kan göra för att få ett trivsamt & hemtrevligt hem som du älskar att bo i är att låta det växa fram. Detta tips önskar jag själv att jag fått i början då vi inredde hela hemmet väldigt snabbt och i princip köpte allt på en gång vilket ledde till att stilen inte blev definierad och trivsam. Det blir också ett projekt i sig att sedan göra sig av med sakerna man spontanshoppat och det blir även svårare att se vad som fattas i hemmet och hur man vill ha det när de är fyllt av onödiga spontanshoppade saker.

11 reaktioner på ”Styla vardagsrummet som ett proffs

  1. Såå jäkla bra inspo, älskar det!
    Du har ju verkligen såå himla bra tips på hur man får till ett snyggt hem!
    tack fina du, trevlig helg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *