Konstiga skönhetstrender

Smala Ögonbryn
Ögonbrynstrender har funnits i överflöd under många århundraden tillbaka. Idag vill vi ha mer naturliga ögonbryn men under 90 talet var modet något helt annat, nämligen smala avrakade bryn som målades med en tunn svart linje. En trend som du direkt märker av om du googlar gamla kändisbilder.

Fett hår
I nästa säsongs catwalks är det en trend som sticker ut lite extra, nämligen fett bakåtkammat hår! Perfekt för de dagar man vill ta  en extra sovtimme men i det stora hela förstår varken jag eller många andra poängen bakom denna trend.

Unibrows av gethår
 I antika Grekland var unibrows en så stor trend att de som inte naturligt hade buskiga ögonbryn skapade egna med hjälp av gethår som de satte fast med kåda! De antika grekerna ansåg nämligen att unibrows var ett tecken på intelligens och skönhet, orörda ögonbryn visade också på en renhet.

Bortklippta ögonfransar
Idag är långa tjocka ögonfransar något många strävar efter men visste du att de på medeltiden klippte av hela eller delar av ögonfransarna? Anledningen bakom detta var att pannan ansågs vara kvinnans bästa drag och man ville så gärna visa upp det att man tog till drastiska åtgärder. 


Fiskstjärts-ögonbryn
Udda ögonbryn har länge synts över Instagram, allt från glorior över brynen till blommor fastsatta på dom men nu är det dags att ge plats till en ny trend, nämligen fiskstjärts-ögonbrynen! Denna trend började med en photoshopad post av Skyzeditz men återskapades med smink av tusentals makeup entusiaster.

 

14 reaktioner på ”Konstiga skönhetstrender

 1. Yey äntligen en tred med att ha fett hår! den trenden har jag haft länge haha måla egna ögonbryn har jag gjort i många år. Så blev jag alltid lika arg när det blev fel nu har jag låtit mina växa ut

 2. Förstår verkligen inte vissa trender, som fiskstjärtsbrynen? Inte snyggt alls. Och jag är så glad att jag inte hade så smala ögonbryn när de begav sig!

 3. Ja det är konstiga moden ibland. Har lite svårt för det där modet nu när kläderna ska se typ 3 ggr för stora ut och det ser ut som de har stora regnkappor på sig. Flätorna som på bild 2 så brukar jag göra på tösen ibland =D, ja inte det rosa då hehe

 4. de där fiskstjärtarna var sjukt fula fettigt hår är så sunkigt tycker jag, nej alla dessa trender du skrev om går bort för mig, är hellre otrendig då 😀

 5. Fiskstjärtssögonbryn, alltså var eller är det på allvar någon som tyckte det var fint? Om det nu var så, så måste de vara så svåra att få till snygga på egen hand.

 6. Oh, jag är intelligent och ren med mina buskiga naturliga och orörda ögonbryn med andra ord 🙂 Haha. Det är dock mina egna och inget gethår. Hehe.
  Fett hår, jadu .. det känns och ser inte snyggt ut.

 7. Haha, att det skall vara en trend med fett hår är ju helt oförståeligt men samtidigt väldigt skönt 😉 Då kommer jag med andra ord vara trendig framöver när jag glider runt i mjukiskläder och fett hår här hemma under tentaperioderna, haha..

 8. Alltså jag känner bara neeeeeej till alla konstiga instagramtrender och det där sminket.. Men att ta bort ögonfransarna och plocka bort håret uppe vid pannan för att göra den högre som på medeltiden var väl inte så käckt det heller 😛

  De smala ögonbrynen a la 90-tal har jag själv genomlevt, även fast jag inte körde med svart penna, men nog plockade man dem extremt i alla fall. Det var väl förresten lite 20- och 30-tal där som blev poppis igen om man tänker efter.
  Tack och lov växte mina bryn tillbaka 😛 Kul inlägg! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *